Pieno filtrai yra būtini siekiant išsaugoti pieno kokybę. Jie leidžia atskirti pieną nuo bet kokių kietų dalelių, išsaugant pieno kokybę ir apsaugant melžimo bei aušinimo įrangą. Pieno filtrai užtikrina saugų ir efektyvų filtravimą, leidžiantį gaminti aukštos kokybės pieną su išsaugotomis organoleptinėmis ir maistinėmis savybėmis. Jie yra sertifikuoti maistui ir atitinka higienos reikalavimus. Reguliariai keičiami pieno filtrai užtikrina aukščiausios klasės higieną.
Pamąstymui: galime atlikti eksperimentą, skirtą filtro poveikiui pieno rezultatams patikrinti, išmatuokime bakterijų kiekį prieš ir po filtro.
Rezultatai parodė, kad beveik 50 procentų sumažėjo laboratorinių pasterizuotų plokštelių (LPC) lygis ir 30 procentų sumažėjo standartinis plokštelių skaičius (SPC) po filtro. Jei pieno filtro veikimas nesvarbus, kodėl po filtravimo bakterijų skaičius sumažėja?
Atsakymas paprastas. Nuosėdos neša bakterijas. Surinkite nuosėdas filtre ir bake bus mažiau bakterijų. Tai reiškia aukštesnės kokybės pieną, kurio nebūtų galima pasiekti be filtro veikimo.